Home


Duurzaam bankieren - 
Een visie op bankieren en duurzame ontwikkeling
door Marcel Jeucken

 

Het boek 'Duurzaam Bankieren' is tot stand gekomen in het kader van het honderdjarige bestaan van de Rabobank. De doelstelling is een bijdrage te leveren aan de verdere bewustwording van de raakvlakken tussen bankieren en duurzame ontwikkeling en om inzicht te bieden in de mogelijkheden van banken om commercieel op het maatschappelijk nastreven van duurzaamheid in te springen en een bijdrage te leveren aan het bereiken van een duurzame samenleving.

Het boek biedt een open benadering van het duurzaamheidsvraagstuk. Het is geen blauwdruk: het boek doet handreikingen voor visievorming en concrete stappen hoe met duurzaamheid aan de slag kan worden gegaan. Het boek kent twee lagen. De eerste is een algemene laag (de hoofdstukken) over bankieren en duurzame ontwikkeling. De verbinding met de Rabobankorganisatie wordt gemaakt met drieŽntwintig kaders van verschillende personen binnen de Rabobankorganisatie (medewerkers, management en bestuurders binnen lokale banken, Rabobank Nederland, Rabobank International en Interpolis) en een voorwoord van de heer Wijffels.

Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschouwt het begrip duurzame ontwikkeling en de rol en vraagstukken van ondernemingen en banken in het bijzonder. Deel 2 bespreekt concrete stappen die banken nu al naar duurzaamheid kunnen zetten (onder meer door middel van het bieden van praktijkvoorbeelden en het genereren van nieuwe ideeŽn). Deel 3 geeft een filosofische bespreking van het onderwerp duurzaamheid en biedt een verbinding naar een mogelijke rol van banken in de toekomst. De centrale boodschap is dat duurzaam bankieren een veranderingsproces en leerproces is, waarbij bewustzijnsverandering een centrale rol speelt.

 

Links

Brochure 

Hoofdstuk 1

 

Uniek aanbod: 
70% korting
10 euro (only at SIF)*

 

        

 

320 pagina's 
ISBN: 
90-9011982-5 (harde kaft)
Uitgever: Rabobank Nederland, NL 
September 1998
Winkelprijs: 33 euro*
* Alle priijzen exclusief BTW en bezorgkosten. 


The delivery policy can be viewed here.